Annonce 1

Ny katalysator til at lagre energi i kemisk form

Annonce 15

Fra SolarThermal.com:

Vi kan ikke kontrollere, når vinden blæser, og når solen skinner, så at finde effektive måder at gemme energi fra alternative kilder er fortsat et presserende problemstilling.  Nu kan en gruppe forskere under ledelse af professor Ted Sargent ved University of Toronto Fakultet of Applied Science & Engineering har en løsning inspireret af naturen.

Denne enhed effektivt spalter vand i sine elementer, brint og ilt, lagre energi som H2. Nøglen er en ny katalysator baseret på rigelige metaller wolfram, jern og cobalt, der er tre gange mere effektiv end den nuværende state-of-the-art. CREDIT Marit Mitchell

Denne enhed effektivt spalter vand i sine elementer, brint og ilt, lagre energi som H2. Nøglen er en ny katalysator baseret på rigelige metaller wolfram, jern og cobalt, der er tre gange mere effektiv end den nuværende state-of-the-art. CREDIT Marit Mitchell

Denne nye katalysator letter oxygen-evolution del af den kemiske reaktion, hvilket gør konverteringen fra H2O til O2 og H2 mere energieffektiv end nogensinde før.  Den iboende effektivitet af den nye katalysator materiale er over tre gange mere effektiv end den bedste state-of-the-art katalysator.

Læs artiklen her

Annonce 16