Annonce 1

Ny analyse for lamineringsfilm til solcellemoduler

Annonce 15

Fra Photovoltaik.de

(foto: Photovoltaik-Institut Berlin)

(foto: Photovoltaik-Institut Berlin)

Laminatfilmen i et solcellemodul er afgørende for levetiden og langsigtede resultater, ofte anvendes der ringe film.  På grund af disse problemer har det tyske  “Fotovoltaiske-Institute Berlin” udviklet en ny analyse af laminater.

Derfor har PI Berlin sammen med sine japanske partnere Mitsui Kemikalier udviklet en laminat-test. Forskerne og teknikere undersøger kvalitativt i filmen, for om alle kemiske komponenter er inkluderet i en kvalitet film. For eksempel er tilstedeværelsen af visse additiver, såsom UV-absorberende midler og antioxidanter kontrolleret. De teste derefter, om film har disse additiver med de respektive korrekte koncentration. Resultatet registreres i en testrapport.

 

Dårlig film kvalitet  fører ofte til delaminering skader.  Men den nye analyse procedure, bør hjælpe.

Læs artiklen her

Udtagelse fra Teknologisk Institut omkring delaminering:
Billige solcelleanlæg slår revner i de kommende år

Et Eksempel fra Momentum Gruppen :
Delaminering af solpaneler – en reel trussel for rentabiliteten i solprojekter?

Annonce 16