Annonce 1

Eksperter skaber tvivl om statens PSO-gevinst

Annonce 15

Fra Finans.dk

Skal PSO-afgiften i stedet betales via skatten, vil det betyde store tab for hundredtusindvis af danskere de første mange år. Regnestykket går kun i plus for samfundet som helhed, hvis virksomhederne tager bolden op og omsætter de lavere afgifter til flere investeringer og lavere priser. Det har de ikke gjort de seneste år.

Hvis du og din ægtefælle hver tjener 300.000 kr., bor uden børn i et hus med et gennemsnitligt elforbrug, så vil den planlagte omlægning af PSO-afgiften, der måske skal betales via en højere bundskat og lavere personfradrag, koste jer

Det viser beregninger, som foreningen Danske Revisorer, FSR, har lavet for Finans.

Mens Skatteministeriets egen rapport viser, at husstandene vil spare mellem 140 kr. og 670 kr. om året fra 2020, så vil skatten for danskerne som følge af omlægningen stige med mellem 601 kr. og 2.312 kr. både i 2017, 2018 og 2019, viser beregningerne.

Skatteministeriets beregninger afhænger ifølge Jan Størup Nielsen, chefanalytiker i Nordea, dog næsten udelukkende af antagelsen om, at virksomhederne vil investere mere og producere mere, fordi deres afgifter falder. Samtidig regner man med, at nogle vil flytte produktionen til Danmark. I sidste ende vil det give øget beskæftigelse og højere løn til de fleste.

Læs artiklen her

Annonce 16