Annonce 1

Solcellepolitikken må ikke være ’stop-and-go’

Annonce 15

Fra Installatør:

Udbygningen af solceller skal ske kontinuerligt, og det nytter derfor ikke at føre ’stop-and-go’ politik på solcelleområdet. Det er meldingen fra forskere i kølvandet på hastelukningen af 60/40-solcelleordningen.

I sidste uge haste-besluttede et bredt flertal i Folketinget at sætte en brat stopper for tilskuddene til den såkaldte 60/40-solcelleordning, fordi en høj, uventet og pludselig interesse ville kunne medføre 11 milliarder kroner i øget PSO-afgift.

Solceller er ellers faldet så meget i pris, at de nu kun koster 13 øre i tilskud per kilowattime (kWh), hvilket svarer til tilskuddet for landvindmøller. Tilskuddet til solceller er dermed også markant billigere end til havvindmøller og biogas, viser nye tal fra Energi- Forsynings- og Klimaministeriet. Det skriver Politiken.

Læs artiklen her

Annonce 16