Annonce 1

Ups! Så faldt prisen på solceller igen

Annonce 15

Fra Ing.dk

Sidste uges straks-stop for støtte til solceller slog atter fast, at solcelle-teknologien er faldet dramatisk i pris – og nu giver el til samme pris som landmøller.
dreamstime_16251325

Solcellerne blev endnu en gang centrum for stor dramatik, da energi-, forsynings- og klima­minister Lars Christian Lilleholt (V) i sidste uge hastede en lov igennem Folketinget for øjeblikkelig at afskaffe en for lukrativ støttesats.

Denne gang var det en 17 år gammel ordning, som garanterede 60 øre pr. kWh de første ti år og 40 øre pr. kWh de følgende ti år ved salg af strøm til nettet. En støtte, som ingen tilsyneladende havde tænkt på efterhånden er blevet en god forretning, fordi prisen på solceller falder og falder.

Ingen bortset fra nogle solcelle- entreprenører, hvoraf én dannede 40 selskaber og søgte om støtte til 3.768 MW solcelleeffekt.

Læs artiklen her

Annonce 16