Annonce 1

Tyskland når milepæl: Næsten 100 procent grøn el i nettet

Annonce 15

Fra Ing.dk

Godt 99 procent af Tysklands behov for el blev i søndags dækket af grøn energi.

Den tyske forbundskansler Angela Merkels benhårde satsning på grøn energi har båret frugt. Således kunne vores naboer i syd i søndags opleve, hvordan godt 99 procent af deres strømbehov blev dækket af vedvarende energi. Det skriver renewableenergyworld.com.
dreamstime_18780164

I flere perioder var der så meget vedvarende energi i strømnettet, at prisen for at aftage strømmen blev positiv. I løbet af flere korte perioder på 15 minutter var gevinsten for at aftage strøm hele 375 kroner/MWh.

I Danmark oplevede vi allerede sidste år, hvordan hele 140 procent af vores energibehov blev dækket af hovedsaligt vindkraft. Også England har ved en enkelt lejlighed været uafhængig af kulfyrede kraftværker

Læs artiklen her

Annonce 16