Annonce 1

Kronik: PSO på finansloven gør den grønne omstilling dyrere

Annonce 15

Fra Ingeniøren

Regeringens netop indgåede PSO-aftale indeholder to elementer. Dels indebærer den en planlagt formindskelse af investeringen i grøn energi. Dels indebærer den en omlægning af PSO-finansieringen fra at være betalt af elforbrugerne til at være skattebetalt tilskud til elproduktion.

For at forstå problemet ved at finansiere elproduktion over statskassen, er det nødvendigt at se nærmere på hvordan elpriserne opstår i det nuværende markedssystem.

Det er vigtigt at fastslå, at de samlede elpriser til industri inklusiv PSO har været stabile over de senere år. Den samlede elregning har således i store træk været uberørt af omstillingen fra fossile til vedvarende energiressourcer

Læs artiklen her

Annonce 16