Annonce 1

Energipakke gør omdiskuteret flytning af PSO-støtten overflødig

Annonce 15

Fra Ingeniøren

Energipakke gør omdiskuteret flytning af PSO-støtten overflødig

EU Kommissionen foreslår tvungen åbning af alle landes grønne projekter for udenlandske udbydere – også selvom støtten udbetales via finansloven. Enhedslisten undrer sig over, hvor længe ministeren har vidst dette.

EU Kommissionen vil have alle lande til at åbne 10-15 procent af deres støttede, grønne energiprojekter op for udenlandske udbydere – uanset om støtten betales over elregningen eller over finansloven.

Det fremgår af Kommissionens 1000 siders Vinterpakke fra sidste uge.

Hvis forslaget vedtages, betyder det, at ét af regeringens centrale argumenter imod at beholde PSO-støtten på elregningen smuldrer, idet regeringen netop tidligere har afvist denne såkaldte åbningsløsning, fordi man ikke ville sende danske støttepenge til udlandet. En ordning, som kunne have gjort den eksisterende PSO-støtte spiselig for Kommissionen.

Nu ser det ud til, at alle lande alligevel kan blive tvunget til at åbne en del af støtten op – hvis Kommissionen energipakke går igennem Parlament og Ministerråd – og dermed kunne den danske PSO-støtte i teorien være bibeholdt.

Vidste ministeren besked?

Dét faktum fik Enhedslistens Pelle Dragsted til – på onsdagens åbne samråd om netop PSO – at undre sig over, hvor længe energi-. forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt mon har vidst, at dette forslag var på vej:

Læs resten af artiklen her

Annonce 16