Annonce 1

Danske solcelleejere skal behandles ens

Annonce 15

Fra Energy Supply

Foreningen Danske Solcelleejere har pr. 24. november 2016 sendt en anmodning til Energitilsynet om at suspendere Dansk Energis Tarifmodel 2.0 for solcelleejere.

dreamstime_28840810

–  Vi ønsker at Energitilsynet – i forbindelse med, at elmåleren hos mindre VE-producenter kører med 2 forskellige måletyper – suspender Dansk Energis tarifmodel 2.0 med tilbagevirkende kraft. Dette ønskes iværksat indtil at Elselskaberne og Elhandelsselskaberne har ensrettet målemetoden med henvisning til ellovens §73, skriver Danske Solcelleejeres formand Michael Hvitfeldt samt:

– Vi vil i samme forbindelse anmode Energistyrelsen om, at der i fremtiden over for mindre VE-producenter anvendes summations-målemetoden, ud fra den begrundelse, at solcelleordningerne har været markedsført som “elmåleren render baglæns”.

Ingen forskelsbehandling

Hos Dansk Energi har man i et stykke tid været opmærksom på problemet, hvor elnetselskabernes frie valg inden for forskellige typer elmålere støder sammen med ny lovgivning og derfor risikerer at sætte solcelleejerne i en unødig klemme.

–  Problemet for kunderne skal løses – og vi har derfor gjort Energistyrelsen opmærksom på sagen og har efterlyst klare regler. De er informeret om, at vi i branchen arbejder på en løsning, forklarer Jørgen S. Christensen og tilføjer:

Læs artiklen her

Annonce 16