Annonce 1

Elbiler driver ekstrem udvikling af batterier

Annonce 15

Fra Ingeniøren:

Udviklingen af mindre, bedre og billigere batterier tager nogle velvoksne skridt i disse år. Elbiler og hjemmebatterier er ved at blive en del af vores teknologiske landskab, OG fremtidens batteri kan vende op og ned på den måde, vi bruger energi på.

Tjek lige, hvor mange batterier du kan lokalisere inden for en radius af ti meter. Temmelig mange, ikke sandt? Hvis det ikke lige var, fordi Året Rundt 2016 udkommer på noget så old school som papir, så ville du formentlig også sidde og læse denne artikel på en tablet eller bærbar computer.

I dag har vi batterier overalt. De bliver mere og mere effektive og ikke mindst billigere. Den udvikling har stået på siden begyndelsen af 1990’erne, hvor de første lithium-ion-batterier begyndte at finde vej ind i høreapparater. Siden har teknologien udkonkurreret de fleste andre batterityper, og i dag findes lithium-ion-batterier i alt fra mobiltelefoner, robotstøvsugere, håndværktøj og plæneklippere til nødstrømsanlæg, ubåde, passagerfly og elcykler.

Men når eksperter skal pege på en enkelt faktor, som inden for de seneste fire-fem år har sat gang i en helt ekstrem udvikling, så er de enige: elbiler.

Læs artiklen her

Annonce 16