Annonce 1

Nye elmålere måler op til 582 procent for højt

Annonce 15

Fra Ingeniøren:

Lysdæmpere og sparepærer kan få nye elmålere til at måle helt forkert, viser ny hollandsk undersøgelse. Det er endnu uvist, om danske målere er ramt.

Digitale elmålere afløser i stigende grad de gammeldags drejeskivemålere, blandt andet for at gøre det muligt at fjern- og timeaflæse forbruget. Men den nye teknologi er ikke så præcis, som man skulle tro – slet ikke i kombination med lysdæmpere og sparepærer, konkluderer hollandske forskere.

Fem af de ni målere, som forskere fra University of Twente og Amsterdam University of Applied Sciences undersøgte, viste nemlig værdier, der var højere end det faktiske forbrug, mens to viste for lave værdier. Det skriver forskerne i en pressemeddelelse fra University of Twente.

Læs hele artiklen her

Annonce 16