Annonce 1

Tesla-afhopper vil bygge gigantisk batterifabrik i Sverige

Annonce 15

Fra Ingeniøren:

Et svensk konsortium med en tidligere Tesla-chef i spidsen vil bygge batterifabrik i Sverige. Den skal stå klar i 2023 og kommer efter planen til at koste over 31 mia. danske kroner. Fuldt udbygget kommer fabrikken til at dække 50 hektar.

Indtil nu har moderne batteriproduktion primært foregået i Østen – og efter etableringen af Teslas første gigafabrik også i USA. Men nu vil Sverige med i kampen om at bygge en batterifabrik på europæisk jord.

Det kom frem på et pressemøde tirsdag, som flere svenske medier, (NyTeknik og Breakit), refererer.

Bag fabrikken står først og fremmest Peter Carlsson, der sidste år kvittede sit job som indkøbs- og logistikschef hos Tesla, hvor han var en del af topledelsen. Nu er han administrerende direktør i SGF Energy, som han også selv ejer 45 procent af.

Læs artiklen her

Annonce 16