Annonce 1

Danske Solcelleejere afholder konkurrence om en Termografisk Drone inspektioner hos 2 solcelleejere.

Annonce 15

Foreningen af Danske Solcelleejere afholder konkurrencen i samarbejde Dansk Drone Termografi, da vi begge har fået solstik og solen er fremme.

Det vil vi fejre det med en konkurrence om en unik termografisk drone inspektion til en værdi af 3125 kr.

Betingelsen for at deltage er, at du er medlem af foreningen og at du liker vores Facebook side Danske Solcelleejere og fortæller, hvorfor du eller en dine venner skal vinde en af disse 2 termografiske drone inspektioner af solceller.

 

Vi udtrækker 2 vindere blandt de personer opfylder alle tre betingelser.

Kørselsomkostningerne er dækket indenfor Jylland og bro-faste øer. Da der er tale om inspektion vha. droner, forudsætter det at droneflyvningen kan foretages iht. gældende lovgivning på området.

Konkurrencen løber frem til vi har rundet 1000 likes på vores Facebook side Danske Solcelleejere, og vinderen får direkte besked. Præmien kan ikke sælges eller ombyttes til kontanter.

Denne konkurrence er på ingen måde sponsoreret, godkendt eller forbundet med Facebook. De oplysninger du giver, vil kun blive brugt til lodtrækning og henvendelse i forbindelse med udlevering af præmie.

 

En Termografisk Drone Inspektion
Kan være med til at afslører fejl og defekter på dit solcelleanlæg. Selv de mindste temperaturforskelle kan have stor betydning for anlæggets rentabilitet og tilbagebetalingstid. De fleste solcelleanlæg har en forventet levetid på ca. 25 – 30 år. Afhængig af hvor anlægget er i sin livscyklus, kan der være forskellige fordele ved at få lavet en inspektion.


Hvilke slags fejl kan man finde med en Termografisk Drone Inspektion

Et solcellepanel består af et antal celler, der er typisk 60 eller 72 stk., som er serieforbundne. I ét panel er der være flere strenge af celler, som er koblet sammen. Cellerne er ikke 100% ens, da der i produktionen vil være mindre variationer. Når man inspicerer et solcellepanel, leder man efter områder som er væsentligt varmere end de omkringliggende. En celle kan blive ”utæt” og derved vandrer strømmen den forkerte vej og bliver omdannet til varme. Forbindelserne mellem de enkelte celler kan også være dårlige. Det skaber øget en modstand, som resulterer i øget varme. Endelig kan hele strenge af celler være frakoblet. Hvis en celle ikke kan aflevere sin elektricitet, bliver energien i stedet omsat til varme.

Sammenkoblingen mellem solpanelerne kan angribes af korrosion og vil derved også udvikle varme. Det vil opleves som en række af driftsproblemer, og hvis det ignoreres for længe kan anlægget udvikle sig til en ren brandfælde, da strømstyrken kan være meget høj.

 

 

 

Annonce 16