Annonce 1

Resultaterne af energiselskabernes lobby arbejde over for solcelleejere i USA

Annonce 15

Fra nytimes.com

De amerikanske forsyningsvirksomheder er ude på, at lukke ned for opsætningen af solceller på hustage.

I de seneste seks år har USA oplevet en eksplosiv vækst af solcelleinstallationer på tage – så meget som op til 900 procent er der et skøn på.

Denne vækst oplever nu et brat stop i år, hvor man ifølge prognoser fra Bloomberg New Energy Finance må forvente en nedgang i nye installationer på 2 procent.

En lang række faktorer, som f.eks. mætning af markeder som Californien og til økonomiske ulemper ved flere tag monterede solcelleanlæg.

Men nedgangen er også sammen faldende med en stor samordnet og velfinansieret lobbykampagne fra de traditionelle forsyningsvirksomheder, der har lagt et stort arbejdet i påvirke den offentlige sektor over hele landet for, at vende incitamenter til at boligejerne installere solpaneler. Advertisement

Brancheorganisationerne hævder, at reglerne der gør det muligt for private solkunder at sælge overskydende strøm tilbage til nettet til detailprisen – en praksis, der kaldes netmåling – kan være uretfærdigt for husejere, der ikke ønsker eller ikke har råd til deres egne solcelleinstallationer.

Forsyningsselskabers kampagne i næsten alle stater i USA er involveret i en gennemgang af sine solenergipolitikker . Siden 2013 har Hawaii, Nevada, Arizona, Maine og Indiana besluttet at afvikle netmåling (hvad der svare til nettoordningen i DK). De forbrydende programmer, der fremmer den eksplosiv vækst i solceller på soltaget. (Nevada tilsluttede for nyligt.)

Mange af staterne overvejer nye eller højere gebyrer på solkunder. “Vi mener, at det er vigtigt at afbalancere alle kunders behov,” sagde Jeffrey Ostermayer fra Edison Electric Institute , den mest fremtrædende brancheorganisation, i en erklæring.

Den samme gruppe af investorer som ejer forsyningsvirksomheder er nu klar til at ændre solcellepolitik på national niveau. Brian McCormack, a former top executive at the Edison institute, is Energy Secretary Rick Perry’s chief of staff. Brian McCormack, den tidligere øverste leder ved Edison-instituttet, er nu Stabschef for Energisekretær, Rick Perrys i Trumps regering. The Energy Department did not make Mr. McCormack available for an interview. Energiafdelingen oplyste at hr. McCormack ikke står til rådighed for et interview.

I april bestilte Rick Perry en undersøgelse af, hvordan vedvarende energi kan skade konventionelle kilder som kul, olie og naturgas , en undersøgelse som miljøforkæmpere bekymrer sig for at de vil ændre den nationale politik, som har fremmet den hurtige spredning af solenergi og vindkraft.

Ophavsmanden for undersøgelsen denne sommer er Mr. McCormack.

Der er ingen tvivl om, at disse forsyningsvirksomheder er ude på at lukke ned for opsætningen af solcelle på tage, og det ser ud til at lykkes nu,” sagde David Pomerantz, administrerende direktør for Energi- og Policyinstituttet, en Vedvarende energi Advokatgruppe. “They’re now driving the agenda.” “De kører nu den dagsordenen.”

Læs resten af artiklen her

Annonce 16