Annonce 1

XL-Bygs tips til alt om energirenovering og varmepumper

Annonce 15

XL-Byg har i øjeblikket fokus på investering i energirenovering indenfor boligområdet.

Dette har resulteret i et par omfattende grafikker om varmepumper og energirenovering, som er udarbejdet sammen med Energistyrelsen samt deres Videncenter for energibesparelser i bygninger.

Læs om Varmepumper 

Læs om Energirenovering

Tiltagene skal ses i forbindelse med Flere energiforbedringer end nye køkkener, udsendt af Klima-, Energi og Bygningsministeriets pressemeddelelser
43 pct. af landets bygningsrenoveringer virker energibesparende. Det viser en ny undersøgelse, som Energistyrelsen står bag. Ofte er det vinduer, tag eller facade, der renoveres, og det fører som regel til mindre varmespild – og mindre træk i hjemmet. Til sammenligning udgør renovering af køkkener og bad blot 11 pct.

”Vi er klar over, at renoveringserhvervet er stort, men nu kan vi se, at en stor del af de renoveringer, der bliver gennemført, hjælper på energiforbruget. Det er vigtigt, at der er gode lovgivningsmæssige regler og mulighed for god rådgivning, så husejerne vælger de rigtige løsninger, når renoveringsopgaverne går i gang,” siger klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen.

I det kommende bygningsreglement lægges der op til ændrede krav for bl.a. vinduer, hvilket skal hjælpe bygningsejere og håndværkere til at vælge mere hensigtsmæssige løsninger. Derudover kan husejere få hjælp af en ”BedreBolig-rådgiver” til at lægge en plan for renoveringsarbejdet.

Boligejere kan sideløbende finde inspiration til energiforbedringer på blandt andet XL-Byg og Videncenter for energibesparelser i byggeriet.

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er foretaget af Teknologisk Institut for Energistyrelsen. 1200 byggevirksomheder er interviewet om, hvilke typer renoveringer af bygninger de foretager.

Teknologisk Instituts EnergyFlexHouse

 

 

Annonce 16

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.