Annonce 1

Vågn op, Helveg – Musk-batteri kan hjælpe til fossilfrit Danmark

Annonce 15

Husholdningsbatteriet Power­wall, som Tesla og SpaceX-grundlægger Elon Musk netop har annonceret med fuldt mediegennemslag, kan også blive særdeles interessant i en dansk sammenhæng, når produktionen tager fart fra 2020. Især for de nu 90.000 danske solcelleejere, der har udsigt til for en mådelig investering – skal man tro Elon Musks prisudspil i omegnen af 30.000 kroner – at kunne lagre energiproduktion med en kapacitet, der svarer til et dagligt forbrug.

Indretningen af det danske elsystem betyder i dag, at hvis både vinden blæser, og solen skinner, kan det koste solcelleejeren penge at sende strøm ud på elnettet, samtidig med at en vindstille regnvejrsdag sikrer verdens højeste elpris, når afgifterne, der udgør cirka 800 procent, tælles med. Solcelleejere har derfor et klart incitament.

Læs artiklen her

Annonce 16