Annonce 1

New Zealand vil være verdens førende land, når det gælder grøn energi

Annonce 15

Landet sigter efter at lukke sine to sidste kulkraftværker i 2018, og i 2025 skal 90 pct. af strømmen komme fra vedvarende energi.

New Zealand går benhårdt efter at blive verdens førende land, når det gælder grøn energi. Således annoncerede energiminister Simon Bridges for nylig, at de sidste to kulkraftgeneratorer i landet vil lukke ved udgangen af 2018. Det skriver flere medier – blandt andre nyhedsbureauet UPI.com.

Og ikke nok med det. New Zealand har som erklæret mål, at 90 pct. af landets strøm i 2025 skal komme fra vedvarende energikilder.

»New Zealands andel af elektricitet fra vedvarende energi er allerede den fjerdestørste i verden, men lukningen af kulværkerne vil hjælpe os med at opnå vores ambitiøse mål om, at 90 pct. af landets elektricitet skal genereres af vedvarende kilder i 2025,« siger Simon Brigdes i følge UPI.com

Læs artikel her

 

Annonce 16