Annonce 1

Sol og vind kan lagres i naturgasnettet

Annonce 15

Fra Energi Supply

Forskere fra Aalborg Universitet Esbjerg ser gode muligheder for lagring af sol- og vindenergi i naturgasnettet. Forskningen møder interesse fra tysk naturgasselskab.

Sol og vind er gode, bæredygtige og vedvarende energikilder. Problemet er bare, at energien er meget svær at lagre. Forskere fra Aalborg Universitet er nu kommet et skridt nærmere en løsning på det problem.

Lars Jürgensen fra Aalborg Universitet Esbjerg har skrevet ph.d.-afhandling om emnet under vejledning af Jens Bo Holm-Nielsen fra Institut for Energiteknik ved Aalborg Universitet Esbjerg og professor Jens Born, FHF, Tyskland.

Lagringsløsning for brint
Lars Jürgensen tager i sin forskning udgangspunkt i at omdanne elektricitet fra vind- og solenergi til brint, hvilket der ikke er noget nyt. Problemet består i at der ikke findes brugbare lagringsløsninger i stor målestok for brint.

Læs artiklen her

Annonce 16