Annonce 1

Fleksibel el kan spare 840 mio. kr. årligt

Annonce 15

Fra Energi Supply:

Fleksibel produktion og afbrydeligt elforbrug er stadig en vigtig brik, når fremtidens elsystem skal balanceres. En ny analyse fra Energinet.dk og Dansk Energi viser, at der fra 2035 er en samfundsøkonomisk gevinst på ca. 840 mio. kr. årligt.

Hvis vi bliver bedre til at bruge strøm, når der er rigeligt, og mindre når den vedvarende elproduktion er lav, er der store samfundsøkonomiske gevinster. Ca. 113 mio. euro – eller 840 mio. kr. – hvert år fra 2035. Det viser en analyse, som Energinet.dk og Dansk Energi har lavet i fællesskab.

Analysen følger op på rapporten ‘Smart Grid’, som Energinet.dk og Dansk Energi lavede i 2010. Da var forudsætningen, at intelligent og fleksibelt brug af el allerede ville spille en stor rolle i 2025. Men antallet af f.eks. elbiler og eldrevne varmepumper er ikke vokset som forudset. Derfor er der nu lavet en opdateret analyse, ‘Smart Energy’, som desuden fokuserer på Danmarks placering i det europæiske elsystem.

Læs artiklen her

Annonce 16