Annonce 1

Venstre: Folk er mætte af solceller

Annonce 15

Fra Bolius

Venstres energiordfører, Thomas Danielsen mener, at vi er nået til et mætningspunkt, og det tager De til efterretning, og har pt. ingen planer om at hæve tilskuddet. han mener ikke, at de pinedød vil have flere solcelleanlæg i Danmark ved fx at hæve støtten. Så bliver den grønne omstilling for dyr.

Efter EU-godkendelse af støtte til solceller, har danske boligejeres interesse for solcelleanlæg været kraftigt dalende og politikere ønsker ikke ændre støtten.

Trods der i efteråret 2015 var en store støttepulje til solcelleanlæg var der kun 1.323 ansøgninger om støtte mod omkring 3.500 ansøgninger i foråret. Der blev kun søgt om støtte til 15 procent af den samlede solcellekapacitet, der kunne gives støtte til.

Støtteordningerne er ellers opstået, fordi Folketinget selv ønskede at fremme solenergi ved at støtte nye solcelleanlæg med et særligt pristillæg “PSO” på strøm, som el forbrugerene selv betaler. Samtidig er det jo blevet en langt dårligere forretning for boligejerne, efter at de afregnes time for time.

Læs artiklen her

Annonce 16