Annonce 1

Byggebranchen vil have bygninger tænkt med ind i energisystemet

Annonce 15

Fra Ingeniøren

2020-energikravene til nye bygninger blev fastlagt tilbage i 2008 i et energipolitisk forlig – før Danmark havde et mål om at blive fri for fossile brændsler i 2050. Derfor bør energikravene gentænkes og genberegnes i den kontekst, mener store dele af byggebranchen.

Kravene er nemlig så skrappe, at man ikke kan opfylde dem alene ved isolering, men er nødt til at montere solceller på taget. Og ifølge bestyrelsesmedlem i IDA Byg Kurt Emil Eriksen er det netop det store mål om fossilfrihed, der gør, at man nu må tænke bygninger og energisystem sammen, så man kan omstille energiforsyningen billigst muligt:

Det ser ud til at kravet er 0,9 KWp. solceller pr. 6 m²

Læs artiklen her

Annonce 16