Annonce 1

Boligkøbere kan ikke overtage solcellestøtte

Annonce 15

Fra Bolius

Landskatteretten har besluttet, at du som køber af en bolig med solceller ikke får retten til skattemæssig afskrivning på anlægget med i handlen. Afgørelsen skader økonomien for dem, der køber bolig med solcelleanlæg, vurderer ekspert.

hus1

En ny afgørelse fra Landskatteretten fastslår, at købere af solcellehuse mister den fradragsret for skattemæssige afskrivninger, som sælger har haft. Konsekvensen kan blive en markant forringelse af de økonomiske perspektiver for dem, der overvejer at købe en bolig med solcelleanlæg.

– Nye ejere kan kun bruge den standardiserede regnskabsmetode, hvor de beskattes af 60 % af deres salg til elværket over 7.000 kroner, siger Bodil V. Christiansen, advokat og skatteekspert i advokatfirmaet Tommy V. Christiansen, til Bolius.

Læs artiklen her

Landsskatterettens afgørelse kan læses her

Link til advokatens artikel her

Bolius har i dag retter i artiklen vedr. nettoafregning til følgende:

Overtag solceller med årsbaseret nettoafregning

Køber du et hus med et solcelleanlæg afregnet efter den årsbaserede gruppe 6-model for et anlæg købt før 19. november 2012, kan du efter ansøgning til Energinet overtage den tidligere ejers afregningsmodel.

Det kan som udgangspunkt væsentlig bedre betale sig. Er du i gruppe 6, skal du kun opgøre dit elforbrug en gang om året over for elselskabet, og dermed kan du ’gemme’ ubrugt strøm, som solcelleanlægget har produceret, og gratis bruge den i perioder uden sol.

Solceller købt efter 19. november 2012 afregnes med elselskabet med en timebaseret afregningsmodel for overskudsstrøm, hvor ejeren af solceller skal afregne nettoforbruget på time for time.

Læs mere om ejerskifte ved køb af hus med solceller på energinet.dk her

https://www.energinet.dk/DA/El/Solceller/Har-du-solceller/Sider/Ejerskifte.aspx

Kilde: energinet.dk https://www.energinet.dk/

 

Annonce 16