Annonce 1

Danskernes nedgravede skat

Annonce 15

Fra Dansk Energi:

Danskerne mener, at andelseje af elselskaber er den ejerskabsform, som skaber størst værdi for kunder og samfund. Og det er heldigt. For i dag er netop elnetselskaberne Danmarks største andelsbevægelse. Det er der bare ikke mange, der er klar over.

Danskerne har i fællesskab en nedgravet skat. Under jorden ligger mere end 160.000 kilometer kabler – nok til at nå fire gange rundt om jorden. Sammen med godt 72.000 små og store transformerstationer og 3,3 mio. elmålere, som sikrer korrekte regninger, fordeler elnettet strømmen rundt i Danmark.

Det hele drives af de danske netselskaber, hvoraf hovedparten er ejet af cirka 1,8 mio. elkunder, der hver især er andelshavere. Hertil er cirka 800.000 kunder tilknyttet netselskabet Radius, der har staten som største og dominerende ejer – og dermed ejes af os alle sammen.

En ny undersøgelse fra Userneeds viser, at danskerne er godt tilfredse med deres medejerskab. I hvert fald svarer 60 procent af de danskere, der har taget stilling, at forbrugerejerskabet er den ejerform, der skaber størst værdi for kunder og samfundet. Kun 12 procent foretrækker rene aktieselskaber.

Læs artiklen her

Annonce 16