Annonce 1

Forskning i fotosyntese, kan på sigt føre til bedre solceller

Annonce 15

Fra videnskab.dk:

Ekstreme bakterier kan lave fotosyntese ud af ekstremt lidt lys. Nu ved danske forskere, hvordan de gør. Opdagelsen kan på sigt give bedre solceller, hvis vi kan finde ud af at efterligne naturen, siger forsker.

»Det er selvfølgelig et godt stykke ude i fremtiden, men vi kan bestemt lære noget af naturen. Hvis man forestiller sig, at vi i fremtiden gerne vil lave grønne solceller, som kan klare sig ved meget lidt lys, så kan viden omkring de her bakterier, og hvordan de gør det, være et skridt på vejen,« fortæller en af forskerne bag det nye studie, adjunkt Jakob Toudahl Nielsen fra Center for Insoluble Protein Structures (inSPIN) ved Interdiciplinary Nanoscience Center på Aarhus Universitet.

Læs artiklen her

Annonce 16