Annonce 1

Solcellebatterier er stadig for dyre

Annonce 15

Fra Ingeniøren:

Det vil ikke kunne betale sig at gemme solcellestrømmen, før batterierne bliver billigere, og forskellen mellem salgs- og købspris på el bliver større end i dag. Ny rapport fra Teknologisk Institut sætter tal på solcellerne.

I et netop færdiggjort projekt mellem Teknologisk Institut og batterifirmaet Lithium Balance konkluderes det, at det rent teknisk er muligt at få et solcelleanlæg på taget af et enfamiliehus til at fungere i samspil med et batterilager, men at omkostningerne stadig er for store til, at det kan betale sig med de nuværende rammebetingelser.

»Vores beregninger viser, at forskellen mellem den pris, som en solcelleejer kan få for at sende 1 kWh ud på nettet, når der er meget sol, og det, vedkommende skal betale, når solen ikke skinner, skal være omkring 2 kroner,« siger seniorprojektleder Iben Østergaard fra Teknologisk Institut.

Læs artiklen her

Annonce 16