Annonce 1

Danske Solcelleejere kan ikke forstå Thy-Mors Elnets problemer

Annonce 15

Foreningen af Danske Solcelleejere har set sig nødsaget til at se på den udtalelse fra Peter Meldgaard, teknisk chef i Thy-Mors Elnet. Da vi efter hånden er kede af at se den generelle negative holdning, som der er blevet over for solceller i Danmark

Derfor har vi været ude og forhøre os ved flere elnetselskaber, som ikke kan nikke genkendende til de omtalte problemer.

De solcelleanlæg som solcelleejere i dag opsætter anlæg, er kun dimensioneret til at sende en minimal strøm ud på elnettet, da det ikke er økonomisk rentabelt af montere større anlæg.

Vi ser derfor Peter Meldgaard udtagelse til Energi Watch, som et enkelt stående eksempel på hvordan forholdene er hos Thy-Mors elnet.

Vi må derfor kun formode, at disse problemer, som ses hos Thy-Mors Elnet kan skyldes manglende udbygning, vedligeholdelse, problemer med fordelingen af strømmen eller andre årsager.

Derfor kan vi ikke se et sammenhæng mellem udtalelsen og at dette skulle være et generelt billede i det danske elnet.

Vi forventer derfor, at Peter Meldgaard vil fremkomme med dokumentation for hans udtalelser omkring solcelleejerne.

Vi kan på ingen måde se hvordan, at solcelleejerenes anlæg skulle kunne være medvirkende årsag til ødelæggelser af andre forbrugeres elektriske apparater. Fordi en inverter på ingen måde må lave en spænding på mere end 252 v i 40 sek. og ved en spænding over 262 v skal inverteren lukke ned omgående. Disse regler er lavet af Energinet, som en standart og elnet selskaberne netsystem skal automatisk kunne regulere spændingen inden for disse.

Vi kan i artiklen på Energy Supply i dag 28. August 2017. se at Dansk Energi siger:

Investeringerne i elnettene er imidlertid faldet over en længere periode, ifølge Dansk Energi fordi den nuværende monopolregulering ikke tillader et markedsbaseret afkast af nye investeringer. Man kan godt underinvestere i et år eller to, uden at det kan mærkes på leveringssikkerheden. Med det nuværende tempo vil vi dog have opbygget en investeringspukkel, der vil være mindst fire mia. kroner i 2020, siger afdelingschef med ansvar for netregulering, Filip Marott Sundram.

Danske Solcelleejere

Udtagelse fra Peter Meldgaard kan læser på:
Ekstrabladet
Energi Watch

 

Annonce 16