Annonce 1

PSO ændring vil kun være med til at øge forbruget på bekostning af miljøet.

Annonce 15

Skal vi har blind tillid til politikerne eller til eksperterne?

Se hvordan det er gået for de private, som har investeret milliarder siden 2010. De blev lovet fritagelse for nettarif, PSO og momsen m.m. af regeringen og energistyrelsen i 2012.

Det er nu muligt, at være med til give sig til udtryk over for politikerne ved af skrive under på, at PSO-ordningen ikke skal ændres fra elregningen for de 100 tusinde vis af husejere, som denne omlægning vil berøre i Danmark.

I går udtalte Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) at det er en “bunden opgave” at afskaffe PSO-afgiften med henvisning til, at EU-Kommissionen har pålagt regeringen at ændre eller skrotte PSO-afgiften, fordi den er traktatstridig.

Det forlyder, at bundskatten løbende skal hæves fra 2017 til 2021, så den til sidst vil være hævet med 0,31 procentpoint.

Samtidig vil regeringen i samme periode løbende beskære danskernes såkaldte personfradrag, så det til sidst vil være 1100 kroner mindre om året.

EU-kommissær, Margrethe Vestager har tidligere på året udtalt sig til TV2 Bornholm om PSO-ordningen Nu er der så store ændringer på vej i systemet og en decideret afskaffelse i 2021. Men så drastisk behøver regeringen slet ikke gå til værk, siger til Børsen:

– PSO-systemet i sig selv er sådan set ikke noget problem. Allerede før jeg blev kommissær, lavede man om på retningslinjerne for den type af finansieringssystemer med henblik på, at man kunne give landene nogle år til at lave systemer, der ikke længere diskriminerer, siger Margrethe Vestager til Børsen.

 Bliver det husejerne, som kommer til at betale for elnettets omstilling og gevinsten vil gå til energiselskaberne i fremtiden

Skal PSO-afgiften i stedet betales via skatten, vil det betyde store tab for hundredtusindvis af danskere de første mange år. Regnestykket går kun i plus for samfundet som helhed, hvis virksomhederne tager bolden op og omsætter de lavere afgifter til flere investeringer og lavere priser. Det har de ikke gjort de seneste år.

Hvis du og din ægtefælle hver tjener 300.000 kr., bor uden børn i et hus med et gennemsnitligt elforbrug, så vil den planlagte omlægning af PSO-afgiften, der måske skal betales via en højere bundskat og lavere personfradrag, koste jer

Det viser beregninger, som foreningen Danske Revisorer, FSR, har lavet for Finans.

Mens Skatteministeriets egen rapport viser, at husstandene vil spare mellem 140 kr. og 670 kr. om året fra 2020, så vil skatten for danskerne som følge af omlægningen stige med mellem 601 kr. og 2.312 kr. både i 2017, 2018 og 2019, viser beregningerne.

Skatteministeriets beregninger afhænger ifølge Jan Størup Nielsen, chefanalytiker i Nordea, dog næsten udelukkende af antagelsen om, at virksomhederne vil investere mere og producere mere, fordi deres afgifter falder. Samtidig regner man med, at nogle vil flytte produktionen til Danmark. I sidste ende vil det give øget beskæftigelse og højere løn til de fleste.

Læs artiklen her

 

 

Annonce 16