Annonce 1

Væk med støtten til vedvarende energi

Annonce 15

Fra Intstallatør

Grøn omstilling skal ikke ske på støtten. I stedet skal vedvarende energi udvikles på lige markedsvilkår mellem forskellige teknologier, mener energiminister Lars Chr. Lilleholt. Solcellebranchen er enig.

Det skal i højere grad end i dag være markedet og ikke håndholdte støtteordninger udviklet på Christiansborg og omegn, som driver udviklingen inden for solceller, mener energiminister Lars Chr. Lilleholt.

Det er mange år siden, at vedvarende energi (VE) var båret frem af idealisme og hjemmestrikkede solfangere og vindmøller. Vindenergi står i dag for over 40 procent af den samlede danske produktion af elektricitet.

Samtidig er VE nu en af de billigste måder at udvide elproduktionen på. Vindenergien får dog, i modsætning til solcelleenergi, stadig støtte via tilskud til elprisen fra staten, og det vil energiminister Lars Chr. Lilleholt (V) sætte en stopper for.

Under overskriften Grøn Realisme er politikken at leve op til målsætningen om en dansk energiforsyning i 2050, der er helt fri for fossile brændstoffer, samtidig med, at tilskud og økonomisk særbehandling falder bort.

Læs resten af artiklen her

Annonce 16