Annonce 1

Solcellernes skæbne: Når støtte bliver en dræber

Annonce 15

Fra Ingeniøren

Solceller får indirekte støtte i form af fritagelse for energi­afgift. Her er historien om, hvordan det system lagde gift for en stabil udvikling af en lovende teknologi for vedvarende energi.

Både branchefolk, rådgivere og forskere er enige: Den nuværende model for støtte til solceller har spillet fallit og kan slet ikke håndtere de omfattende prisfald på teknologien. Resultatet bliver i stedet hovsa- indgreb, der skræmmer investorer og private væk.

Derfor har støttemodellen for solceller både kostet mange virksomheder livet og medført, at udbygningen med en af de billigste former for VE nu stort set er stagneret i Danmark med en solcelle-effekt på omkring 850 MW.

Læs resten af artiklen her

Annonce 16