Annonce 1

Ny støtteordning for landvindmøller og solceller, der skal sikre udbygningen mellem 2018-2020

Annonce 15

Fra Berlinske Business

Regeringen og Dansk Folkeparti er blevet enige om en aftale, der skal sikre udbygningen af vind og sol mellem 2018-2020. Helt konkret har den samlede blå blok afsat en mia. kr. sammenlagt over 20 år i en udbudsmodel for 2018-2019. Udbuddet vil være teknologineutralt, hvilket konkret betyder, at solceller og vindmøller for første gang skal konkurrere med hinanden om støtten. Disse udbud vil i regeringens beretninger give en vind og/eller soludbygning svarende til 190MW eller 140.000 husstandes energibehov. Dertil kommer, at der vil blive opført 130MW testvindmøller gennem en særlig tre-årig støtteperiode.

»Regeringen er optaget af konkurrence, og at vi får mest muligt grøn energi. Vi har en målsætning om, at halvdelen af energibehovet skal være dækket af VE i 2030, og for at nå det, er det helt afgørende, at der kommer konkurrence mellem de forskellige energiarter – sol og vind – så vi sikrer, at vi får en så lav pris som muligt,« siger energi-, forsynings- og klimaminster Lars Chr. Lilleholt.

Læs artiklen her

Annonce 16

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.