Annonce 1

”Desolenator” er et transportabelt vandrensningssystem drevet af solceller

Annonce 15

En milliard mennesker har ikke adgang til rent vand.

Desolenator er ren teknologi venture, den giver den første virkelige løsning på den globale vandkrise med visionen om, at operere på et globalt plan fra starten.

Vores tilgang til den udfordring, der arbejder på tværs af offentlige, private eller en tredje sektor, har gjort det muligt at udvikle en løsning med potentiale til at udvide flere markeder og forbedre livet for tusinder, hvis ikke millioner af mennesker i en rentabel og bæredygtig måde, at få rent vand på.

Der er ikke nok vand rundt omkring. Årsagerne er almindeligt kendt, at grundvand reserver bliver mindre og mindre pga. den stadig stigende grad af forurenet og stigende hav vandstand.

Dette, kombineret med en voksende befolkning, virkningerne af klimaændringer og industrialisering skabt en af de største udfordringer for menneskeheden.

97% af jordens vand er i havene, men nuværende afsaltningsteknologier er meget ineffektive og afhængig af ikke-vedvarende energikilder.

Desolenator virker på følgende måde:
Når temperaturen på panelerne er blevet forøget og der skabes en tynd film af vand, der løber på overfladen, som indsamler energi i form af varme.

Dette vand – efter at det har hentet varmen fra overfladen – bliver opsamlet i en separat beholder, der har en spiral radiator. Dette spiral varmelegeme kører på elektricitet, som enheden genererer fra solcellepaneler. Vandet koges, og dampene opsamles og destilleres for at få rent vand. Ifølge holdet, enheden er i stand til at generere 15 liter vand hver dag.

Der er uddelt en ‘Folkets pris‘, til Desolenator.

 

 

 

Annonce 16