Annonce 1

Forældede tarifsystemer spænder ben for grøn strøm

Annonce 15

Fra Ingeniøren

I de kommende år kommer der meget mere fluktuerende vindkraft i vores stikkontakter. Der bygges kraftigt ud både herhjemme, i Norden og ikke mindst i Nordtyskland. Ifølge Energinet.dk, som holder styr på elsystemet i Danmark, vil vindkraftproduktion mere end fordobles i det nordiske prisområde fra 57 TWh til 121 TWh – eller fra knap to til knap fire gange Danmarks elforbrug.

Ser vi på vores eget elforbrug, vil næsten 55 pct. af elektriciteten i 2020 være fra vores egne møller. Det er på mange måder et flot resultat af en satsning med at skifte de fossile brændsler ud med grøn energiproduktion. Men talrige udfordringer lurer lige om hjørnet.

El produktionen går fra ca. 40 pct. fluktuerende vind til et niveau i nær fremtid, hvor hovedparten af elproduktionen svinger voldsomt. Det presser elsystemet og forsyningssikkerheden. Elsystemet skal derfor til at transportere meget store mængder el via udlandsforbindelser.

Læs artiklen her

Annonce 16